Svečano je otvoren prvi Mail Boxes Etc. Centar u Bosni i Hercegovini. Sarajevo se smjestilo na karti gradova koji imaju jedan od preko 2.800 MBE centara širom svijeta. Na Novoj Otoci u ulici Džemala Bijedića na broju 129A već od augusta radi Mail Boxes Centar, koji je danas svečano otvoren u prisustvu poslovnih partnera, predstavnika brzih pošta i prijatelja.

Mail Boxes Etc. je franšizni sistem koji u više od 2.800 poslovnica širom svijeta nudi svojim klijentima usluge dodane vrijednosti koje im omogućuju efikasnije poslovanje. Glavni klijenti MBE poslovnica su mikro i mala poduzeća, te samostalni profesionalci, kojima MBE može preuzeti kompletnu brigu oko poslova logistike. Glavne usluge koje takvi klijenti koriste su otprema paketa, mikrologistika i usluge grafičkog dizajna i štampe. Srednjim i velikim preduzećima MBE uglavnom pomaže poboljšati procese paketne dostave, posebnih pakovanja i mikrologistike.

MBE Adrija je početkom 2021. godine potpisao ugovor o dodjeljivanju franšize za područje Bosne i Hercegovine sa domaćom firmom MBE BA d.o.o. sa ciljem širenja mreže i otvaranja 30 do 40 centara u svim većim i manjim BiH gradovima. Pilot Store u Sarajevu uspješno radi već tri mjeseca i već je prepoznat na tržištu kao pouzdan partner za kompletne usluge logistike i štampe.

Građani i poduzetnici u Sarajevu dobili su mjesto na kojem će imati kvalitetne usluge slanja i primanja pošiljaka, profesionalnog pakovanja i otpreme brze štampe i grafike, te mikrologistike i fulfillmenta.

“Procijenili smo da je u Bosni i Hercegovini nedostajala ovakva firma, sa svjetskim iskustvom i znanjem. Firma se bavi logistikom poslova vezanim uz dostavu, kao što su skladištenje i otprema same robe prema svjetskim standardima. Radimo na način da smo potpuno fokusirani na kupca i na vaš poziv. Donošenjem paketa u naš centar riješili ste sve probleme oko otpreme, jer će preuzeti paket biti u roku otpremljen na željenu adresu”, navode iz ove kompanije.

S obzirom na to da franšiza djeluje u cijelom svijetu, cjenovno je konkurentna i prepozanta na tržištu, tako da je u mogućnosti u saradnji s postojećim brzim poštama domaćim i stranim ponuditi vrhunsku uslugu.

“Sasvim je svejedno ako ste roditelj koji šalje paket sinu u insotranstvo ili ste prodali nešto putem oglasa i trebate to otpremiti u bilo koji grad u BiH – vašu pošiljku donesite u naš MBE Centar i sve ostalo prepustite nama, a mi ćemo za vas pronaći najbolju soluciju. Ne brinite ni o dostavi ni o pakovanju. Sve to možete prepustiti nama, vi samo donesite predmet, a mi ćemo ga zapakovati profesionalno, koristeći materijale i metode koje osiguravaju da vaš paket dođe na odredište”, dodali su iz MBE.

U budućnosti MBE će se fokusirati na širenje mreže po cijeloj Bosni i Hercegovini, te pozivaju zainteresirane potencijalne franšizere da za više informacija pogledaju web stranicu mbe.ba, da se jave na e-mail: info@mbe.ba ili direktno na telefon: +387 61 297 774.

Copy link
Powered by Social Snap